Den komplette løsningen for indieforfattere

Forfatterskolen og Giutbok.no har bestemt seg for å dra veksel på hverandres kunnskap, erfaring og nettverk – og inngår samarbeid.

 

Når Forfatterskolen og Giutbok.no nå inngår et forpliktende samarbeid, vil forfatterskolens elever få en sømløs tilgang til publisering av egne verk. Giutboks forfattere vil på samme måte få tilgang til Forfatterskolens brede utvalg av kurs og workshops.

Sammen er de i gang med å skape landets mest komplette løsning for dem som vil gi ut boken sin selv.

Forfatterskolen ble stiftet av Kristine Storli Henningsen i 2013. Henningsen har bakgrunn fra markedsføring og journalistikk, og er en erfaren forfatter med flere bøker på landets største forlag. I dag er skolen Norges største forfatterskole. Forfatterskolen er også etablert i Sverige, og i ferd med å starte opp i Finland.

– Vi har flere tusen aktive elever, noen av landets beste skrivelærere og profesjonelle redaktører til å vurdere elevenes manus. Det er vi skikkelig stolte av! Samtidig ser vi at vi har manglet et tilbud til elevene våre når det gjelder selve bokutgivelsen, sier Kristine Storli Henningsen.

Ønsker eierskap selv

Mange elever ønsker hjelp og veiledning når de har gått skrivekurs og jobbet med en redaktør. Flere av elevene våre er utgitt på de store, etablerte forlagene, mens andre ønsker et alternativ.

– Flere vil i utgangspunktet gjerne utgi bøkene sine selv. Det er en økende trend at forfatterne vil ha eierskap og inntekter fra bøkene sine selv, sier Henningsen. – Vi har lenge hatt et ønske om å hjelpe dem videre i denne prosessen. Vi er derfor veldig glade for å kunne inngå dette samarbeidet med giutbok.no.

Personlig oppfølging

Giutbok.no ble startet i januar 2018, og drives av Alf Bergli og Terje Eriksen. Bergli begynte å jobbe med forfattere som ønsket å selvpublisere allerede i 2004, og er trolig den første som begynte med profesjonell hjelp til indieforfattere. Siden har han bistått over 1000 forfattere med utgivelse av egen bok.

– Vi har fokus på personlig rådgivning og oppfølging under hele utgivelsesprosessen, sier Alf Bergli. – Dette er vår tydelige filosofi, etter samtaler med hundrevis av forfattere som har samarbeidet med oss.

Høy kvalitet

Sammen tilbyr Forfatterskolen og giutbok.no en komplett løsning for selvpublisister. De to aktørene jobber i et tett nettverk innenfor manusarbeid, ombrekking og trykk. Dermed er hver enkelt forfatter sikret en utgivelse av høy kvalitet. De får også svar på alt de måtte lure på innenfor bokbransjen: Hvordan søke innkjøpsordningen? Hva gjør du for å få boken din inn i bokhandelen? Hvordan selge boken på best mulig måte?

– Det siste spørsmålet får vi ofte, sier Henningsen. – Og her har vi et skikkelig ess i ermet: Papermoon Publishing.

Lang fartstid fra bransjen

Papermoon drives av Kristine S. Henningsen og Anne Gaathaug som har lang fartstid fra forlagsbransjen. Gaathaug har hatt sentrale jobber på salg- og markedssiden og som forlegger. Hun har en unik kompetanse og erfaring innen kontaktskaping, innsalg, markedsføring og formidling.

Gaathaug kom inn på eiersiden i forlaget Papermoon Publishing i 2020. I dag er hun forlagssjef, og jobber tett med Henningsen og Åsfrid Hegdal, som også har lang erfaring fra forlagsbransjen.

Den komplette løsning

Slik inngår Papermoon inn i en horisontal integrasjon med Forfatterskolen og giutbok.no.

– Vi kommer til å dra veksler på den kompetansen og kunnskapen Papermoon Publishing sitter med når det kommer til redaksjonelt arbeid, salg og markedsføring.

Med denne etableringen kan vi presentere og tilby hele infrastrukturen fra idé til publisert forfatter!

Vil du snakke med oss?

Ta kontakt med en av oss her:
Kristine Henningsen, rektor på Forfatterskolen (411 23 555) Alf Bergli, daglig leder i Giutbok.no (906 66 565)
Anne Gaathaug, forlagssjef i Papermoon (991 53 959)

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Skriv deg på vårt nyhetsbrevet